# Tytuł oryginalny: 泡沫之夏 / Summer's Desire
# Tytuł (pinyin): Pao Mo Zhi Xia
# Tytuł alternatywny: Summer of Bubbles / Summer of Foam
# Tytuł polski: Namiętność lata
# Gatunek: Romans
# Nadawca: FTV, GTV
W rolach głównych:
Xu Xi Yuan jako Yin Xia Mo
Huang Xiao Ming jako Luo Xi
He Run Dong jako Ou Chen
Trailery:
http://www.youtube.com/watch?v=HfOXc6D_kyo
http://www.youtube.com/watch?v=mUwV4UwxDIo
Luo Xi i Xia Mo to sieroty, jednak Xia Mo ma to szczęście, że razem z bratem została adoptowana przez rodzinę Yin. Los sprawia, że jakiś czas później i Luo Xi trafia do tej samej rodziny.
Początkowo wrogo do siebie nastawiona para, zaczyna się ze sobą zaprzyjaźniać, kiedy Luo Xi ratuje Xia Mo przed zawstydzającą sytuacją podczas konkursu śpiewu...
Ou Chen z kolei to bogaty panicz, który nie zaznał nigdy ciepła rodzinnego. Jest szalenie zakochany w Xia Mo i widząc na horyzoncie potencjalnego rywala postanawia działać od razu i zmusza adopcyjnych rodziców Xia Mo do wysłania Luo Xi na studia za granicę.
5 lat później Luo Xi wraca do kraju jako sławny piosenkarz, zamierzając odzyskać to co zostało mu odebrane w dzieciństwie.
W tym samym czasie Xia Mo podpisuje kontrakt z wytwórnią i chce zostać gwiazdą.
Czy Ou Chen pozwoli Xia Mo i Luo Xi, by odnowili swoją "przyjaźń"?
Ode mnie:
Sporo pisało się o dramie zanim jeszcze znana była data jej emisji. Nie dziwię się, że książka na podsawie której nakręcili tą dramę stała się hitem. Drama znacznie wyróżnia się na tle większości tajwańskich produkcji. Brak tutaj głupkowatych wstawek z "niedorozwiniętymi członkami rodziny", nie jest ona cukierkowa i ciężko na samym początku stwierdzić jak się skończy. Zaczynając ją oglądać bałam się, że może będą chcieli zrobic powtórkę z rozrywki w stylu Tokio Juliet, gdzie główna para w jednym odcinku potrafiła pokłócić się i zejść się kilka razy, jedna tego nie zrobili, aczkolwiek namiętności tutaj nie brakuje.
Huang Xia Ming zaskarbił chyba sobie milość wielu damskich serc oglądających tą dramę i w sumie nie ma się czego dziwić bo uśmiech ma zniewalający. He Run Dong jak na razie jest troszeczkę na uboczu ale z odcinka na odcinek się rozkręca i mam wrażenie, że jego postać wkrótce eksploduje i wtedy może nawet przyćmić postać graną przes Xiao Minga. Męska obsada jest bardzo ciekawie dobrana. Panowie także nie powinni narzekać, bo gra tutaj wiele ślicznych pań:)